maandag 1 augustus 2016

Even een update.

Tristen is gelukkig helemaal gewend aan zijn sonde.
Heeft een paar daagjes geduurd, maar hij is nu weer lekker vrolijk en druk met spelen.
Het is de afgelopen week goed gegaan. Medicijnen gaan goed en de injecties gaan ook goed.
Ik doe de injecties nu zelf, zodat thuiszorg niet meer elke dag langs hoeft te komen.
Tristen vindt het echt super dat ik dit nu kan, hij vond er niet veel aan dat er telkens iemand langs kwam om hem de prikjes te geven.

Afgelopen donderdag moesten we weer langs komen voor bloedprikken en even gesprekje met de dokter.
Voor het bloedprikken mag hij een bepaalde medicijn niet hebben omdat ze zijn bloedspiegel dan na kijken en dan kijken ze hoeveel hij van dat medicijn moet.
We moesten er om 11 uur zijn en net voordat we weg zouden gaan kwam ik er achter dat ik dat medicijn om 8 uur gewoon had gegeven, dom dom dom. Zo bezig met het hele medicijnen schema dat ik hem dat gewoon automatisch had gegeven. Snel gebeld en we mochten toch wel langskomen voor alleen gesprekje en dan moesten we vrijdag even komen bloedprikken.
Vrijdag middag belde de dokter met de uitslagen. Het medicijn (ciclosporine) moest een beetje verminderd worden. Hb was goed, alleen bloedplaatjes waren heel laag.

Mocht hij bloedinkjes krijgen dan moeten we weer komen, gebeurt dat niet dan mogen we donderdag weer langs komen.

Sinds gisteren is hij wel weer moe en hij zit onder de blauwe plekken, denk niet dat we tot donderdag kunnen wachten voor een transfusie. Mocht het morgen erger worden dan morgen gelijk maar heen.

Zondag zijn we de ochtend naar het dinobos geweest in Wedde. Echt super leuk. Heerlijk om te zien dat de kindjes lekker genieten van alles. Wordt je als ouders natuurlijk ook ontzettend blij van.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten