donderdag 13 oktober 2016

Weer een weekje verder

Deze week is er ontzettend veel gebeurd.
Maandag heeft Tristen een ct scan van de longen en de bijholte gehad.
Dit was natuurlijk ontzettend spannend voor Tristen. Het duurde dan ook eventjes voordat we Tristen zover kregen om op het bankje te gaan liggen, maar toen hij eenmaal lag ging het verder goed.
Ik wil helemaal niet door zo'n donut zei hij 😂.
Na de ct scan moest hij nog naar de kaakchirurg voor foto's en controle, dit had hij al eerder een keer gedaan dus dat ging verder goed. Tandjes zagen er goed uit, nog steeds een mooi dino gebit.
Na de onderzoekjes nog bloedplaatjes gekregen, weer van 1 donor. Dit lijkt beter te werken voor Tristen dan de andere bloedplaatjes. Hij heeft minder snel bloedingen en geen bloedblaren meer gehad.
Na de bloedplaatjes mochten we weer naar huis. 'S middags nog berichtje gehad vanuit Leiden, ze hadden onze formulieren ontvangen, deze moesten we invullen om te kijken wie van ons het meest geschikt is als donor voor Tristen. Zij kiezen dan wie van ons gekeurd moet worden in Leiden.

Dinsdag en woensdag is hij weer lekker naar school geweest, even lekker weer gek doen met zijn vriendjes.
Vandaag moest Tristen een echo van zijn lever en daarna afspraak met zijn arts.
De uitslagen van de ct scan van de longen waren niet goed, er zaten vlekjes in die er niet hoorden.
Waaarschijnlijk een schimmel. Tristen krijgt hier medicijnen voor maar er is altijd een kans dat hij zoiets kan oplopen.
Maandag moet hij worden opgenomen in het UMCG voor een longspoeling. Hij moet er dan een paar dagen blijven, hoe lang is nog even afwachten. Het moet op kweek gezet worden om te kijken wat voor schimmel het is en dan moet hij de juiste medicijnen nog krijgen.
Ontzettend balen natuurlijk, hij had zo'n zin in de herfstvakantie en wij ook. We hadden graag nog even wat leuks met ons gezinnetje willen doen voordat hij naar Leiden moest, maar het is niet anders.
Hopelijk valt het allemaal wat mee en mag hij weer snel mee naar huis.

De ct scan van de bijholtes en de echo van zijn lever was verder helemaal goed gelukkig.
Na het gesprek moest Tristen nog bloedplaatjes en bloed.
Tristen heeft weer een losse tand, nu hopen dat deze er tot maandag nog in blijft zitten zodat hij dit weekend lekker thuis kan blijven zonder ziekenhuis bezoekjes.

Maandag zag hij nog een ontzettend mooie rolstoel, een oranje! Zijn lievelingskleur, die moest natuurlijk mee de hele dag 😂





Geen opmerkingen:

Een reactie posten